show

Kausay Pacha

Van donderdag 22 augustus tot zondag 25 augustus is er in Goes een theaterspektakel vergelijkbaar met Ubuntu uit het Afrikajaar. Het is deze keer niet aan de boorden van het Goese Meer maar in Bosgebied Zuid. Het bos is een spannend decor waarin het verhaal van twee Latijns-Amerikaanse families zich afspeelt.  

Het Latijns-Amerika spektakel ‘Kausay Pacha’ heeft als ondertitel ‘Op zoek naar eldorado’. De ondertitel is een knipoog naar de uitzending die een Latijns-Amerikaanse tv-producent wil maken in een dorpje in het oerwoud. Deze opnames vallen samen met een ceremonieel feest van de traditionele inwoners van het dorp.

Veel Goese verenigingen zijn betrokken bij het spektakel. Ze zijn al maanden aan het repeteren. Er is een orkest geformeerd en er is een koor samengesteld. Orkest en koor repeteren onder leiding van dirigent Ludo Heesters. De toneelspelers zijn aan het oefenen met de twee regisseurs: Koen Schyvens en Marcel van As. Verschillende Goese dansscholen gaan vanaf mei in samenwerking met Lia Fonteijn aan de slag met de danspartijen.

Voor de zomervakantie moet het stuk er goed in zitten. Vervolgens mag alles bij de deelnemers in juli even bezinken om in augustus uit te groeien tot een serie van zes ongetwijfeld fantastische uitvoeringen tussen 22 en 25 augustus in het bosgebied -Zuid.

Zorg dat je er bij bent!